diumenge, 23 de gener del 2011

CARLSEN-NAKAMURA, Torneig de Wijk aan Zee 2011

Magnus Carlsen ha començat el torneig de Wijk aan Zee d’enguany, d’una forma irregular, tres empats i una derrota amb Giri en una partida prou fluixa, a les quatre primeres rondes. Ara però ja es va refent, de la cinquena a la vuitena ronda, tres victòries i un empat amb el campió del mon Anand.

Aplica una varietat de recursos impensables en un noi de la seva edat (20 anys crec). Domina la tècnica magistralment, en partides tranquil•les treu el màxim profit de posicions que a vegades semblen planes totalment. Quan la partida plantejada requereix aplicar la destresa en el camp estratègic amb l’ajut d’una bona execució tàctica, a voltes recorda una computadora. M’agrada seguir les partides d’a quest noi, ofereix un repertori de joc que ara per ara no iguala cap altre jugador, no té por, es lluitador i ofereix un bon espectacle amb les seves partides. No tinc dubte que aviat serà campió del món.

 Aquesta és la seva partida a la ronda vuitena amb Nakamura, aquest acabava d’assolir el lideratge del torneig amb 5,5 de 7, però Magnus és molt Magnus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada